House Haller

The vision was a customised building, incorporating the impressive panorama at the foot of the Alps with a lifestyle demanding variable solutions. The owner’s specifications were a house combining living and working areas under one roof. The entire design of this compact house conforms to the location and it was built into the slight decline. As the hill side of the house is embedded, the east facing cellar area could be naturally illuminated and used as an office, for example. This office has direct access, via covered outdoor steps between the main entrance and the carport. Due to its ideal positioning, the building profits from the optimal use of the mountain sunshine.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.