V4 House

brazilian firm studio mk27 has finished the 'V4 house' in sao paulo, completely submerged within its context. the one-storey 
sub-grade dwelling stretches to the extremities of the site benefiting from the interior program as much as the exterior garden. 
along one axis, a wooden box enveloped in perforated timber panels contains the private bedrooms shaded from direct light and
therefore more easily acclimated. a vast exposed concrete roof mass with integrated beams extends perpendicularly disappearing 
into the natural stone retaining wall defining the property line, doubling as an exterior deck on grade. the public living spaces are 
delineated by four slender columns, wrapped in retractable glass doors to immerse the inhabitant in the outdoor environment.    


Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.