glass house for diver

tokyo and hiroshima-based practice naf architect & design have recently completed 'glass house for diver', an ocean-side residence 
in hiroshima, japan. the exterior is generated by stacking 1 x 1 x 1.5 meter blocks on top of one another, similar to the form of breakwaters 
to dissipate waves. manufactured from leftover concrete, the blocks are produced by accumulating the extra material at a cement factory 
in etajima city in hiroshima. the pace of the house's construction was directly dependent upon the formulation of the components, 
as construction waited for their phased arrival to the site. an unusual way to schedule a project's process, this example of 'slow architecture' 
is not perceived as a normal approach in modern day construction.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.