casa dlw

santa caterina-based westphal+kosciuk have recently completed 'casa dlw' located in the continental zone of florian√≥polis, brazil.
situated on a steep terrain, the owners of the residence wanted to have a dwelling where the social and private zones were not isolated from one another.
to assure sunlight, cross ventilation and views to the city and the sea, the solution was to lift the living block onto a white cantilever that floats 
above the driveway. the room is connected to a terrace that privileges the panoramic view. also on this level are the kitchen, the service area 
and a workshop with access to the backyard. upstairs, the master bedroom, guest bedroom and office are programmed. two lower sectors keep 
the entrance hall, garage, warehouse and an indoor play quarter separate from this space. the grey color of the base accentuates the independence between 
the two volumes. the entire structure is connected by a staircase and an elevator.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.