Pavillion in the Concert Hall in the Postojna Cave

The exhibition and retail pavilion inside the Postojna cave is the first underground post office building in the world. The aim of the project was the renovation of a pavilion in the Concert Hall deemed inappropriate functionally and material-wise. The design would as well replace previously inappropriate visitor sanitary facilities located at the platform with new ones within the structure and connect them to a new biological treatment plant. The entire construction was possible only within the maximum dimensions of the partly demolished existing structure, while the specifics of construction in an underground cave required the use of inorganic construction materials appropriate for such conditions, adjusted to simple transport by the cave train and appropriate for manual fittin

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.