VanDusen Botanical Garden

Perkins+Will‘s VanDusen Botanical Garden Visitor Centre in , BC is designed to meet the Living Building Challenge, the most rigorous set of requirements of sustainability.  Formally and functionally, it encompasses the goals of environmentally and socially conscious design.  The building is an undulating landscape of interior and exterior spaces rising from ground to roof level and providing a vast surface area on which vegetation could grow, thus reoccupying the land on which the building sits with the landscape.  The building also features numerous passive and active systems that reuse the site’s renewable resources and the building’s own waste.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.