The land purchased in Daesim-ri, Yangpyeong was a place where water, a rice paddy, a forest and livestock stables were intermingled. Despite a budget that was on the tight side, I was able to create seven inner courts including one for every room plus one in the center, while designing a circulatory balcony where there was sufficient space for the house owner and his cats and dogs to roam about freely. In order to create a boundary between the circulatory balcony with the outside, I initially considered hard and cold finishing materials. Due to the low budget, however, we had to improvise and finally opted for a finish with curtains made from waterproof cloth. The waving of the soft walls on a breezy day made it clear to me: the house is truly alive. When I walked around inside the house, the soft walls reacting to my body brought me exquisite feelings.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.