jkc1 house

singapore-based practice ong&ong has recently completed 'jkc1', a single family residence in bukit timah, singapore.
visitors enter through a series of elevated wooden platforms which lead to a swimming pool deck. a void within the stacked 
stone perimeter wall leads into the ground level dining and living area. resting above the windowless solid enclosure, 
textured concrete bands beginning at the first level floor plates and roofline frame an upper level veranda which extends 
to overlook the front and back yards. floor-to-ceiling glass windows border the bedrooms, providing privacy with moveable 
wooden screens while sliding doors allow direct access to the continuous balcony.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.