creation of two apartments

recently completed by swiss firm bunq architectes, 'transformation and creation of two apartments' is a renovation an old 
farmhouse's barn and existing adjacent building in corsier, switzerland into two neighboring residences. the rough surfaces 
of the original barn structure have been worked and smoothed creating the precise intervention within the interior space. 
stairs lead inhabitants through the open plan, directing attention upwards to the vaulted ceilings which have been surfaced 
with wooden planks. the kitchen and living rooms have been elevated to the highest level allowing views through the large 
clerestory windows. natural daylight filters downward to the lower floors through the geometric bookcase which serves as 
a partition between the library and corridor to the study.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.