On a remote island in the Stockholm archipelago, this small house is built within the context and specific conditions for construction that no car access for transports result in. The house is designed with a central open living space, and two bedrooms, a bathroom and a storage room placed in each of its four corners. Glazed niches create a connection with the exterior, and two recessed windows form covered outdoor terraces which function as an entrance porch and dining room. Roof and facades are finished with the same black slate bitumen standard roofing product. Interior and outdoor rooms have natural and light grey painted sawn wooden panels.” Created by Tham & Videgård Arkitekter.


Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.