house in takaya

japanese practice suppose design office has recently completed 'house in takaya', an introverted single family residence 
in hiroshima, japan. an entry yard comprised of a layer of sandy earth directs inhabitants towards the primary portal 
formed with two large sliding glass doors. contained within a discreet rectangular box clad with monochromatic siding, 
visitors discover the textured ground plane continues and transitions to the interior of the home, dissolving the distinction 
between the external and internal environments. found in traditional japanese homes, this contemporary update to the doma 
floor incorporates stepping stones to circulate between and around the spaces, minimizing the movement of the soil particles. 

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.