villa frenay

At the non-waterfront (north) of the house there are the children’s rooms with their bathroom, a utility room and the living room. The existing artificial ‘hills’ on the premises we accentuated, and the carport with storage room is half buried in one of them. The sauna with garden shed is placed on another hill, and is the highest of the three buildings. From the sauna is a view over a Cor-Ten steel waterfall that runs along the open-air terrace at the gable of the house, sloping towards the water feature that runs along the plot. With the spread of the buildings, a residential area is created, more than a house with outbuildings. The transparency and direction can be seen in the interior, providing the ultimate inside – outside experience, emphasized by the slopes on the plot.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.