rotterdam villa

Designed by Ooze, the Rotterdam Villa is an expressive architectural residence recreated with the spirit of the surroundings in mind. The early twentieth century building received a makeover in 1991, when it was enlarged and another one in 2003, when three more rooms and some other facilities were added. The current owner thought that the house had too much unused space and its potential needed to be exploited. The design of the house was thus reorganized around a central void, with a new staircase on the north wall connecting the first and second floor. The outcome was a bright and social space. Using solid wood prefabricated panels to shape the roof, walls and floor, the architects created a lightweight structure.


Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.