JE House

The architects had a hard work to do.They needed to incorporate two uses: The first one, a big residence, with five suites, generous living and leisure spaces, in addition to the service dependencies. The second, a large gallery for the owner, an art enthusiast. The shape of the site, at first glance a complicating factor for its irregular form, guided the project. In the existing vertical gap (10 meters in total), the first action: different uses in different levels.A stunning thing is that  from every room you can see the mountains. The main entrance is marked by a void at the beginning of the portico.The residence has sauna, kitchen and bedrooms and the opened ones  as porches, a large deck, a pool and garden areas. Communication between the various levels of the residence is made by a central core that contains an elevator.

Joel is a contributor on Design-Milk's weekly architectural posts and Apartment Therapy's Unplggd daily technology posts.